NOWE ROZWIĄZANIA NA STUDIACH NIESTACJONARNYCH FILOLOGII ANGIELSKIEJ

Ciekawe i nowatorskie rozwiązania na studiach niestacjonarnych I i II stopnia filologii angielskiej wychodzą naprzeciw przyszłym studentom.

Nowością na trzyletnich niestacjonarnych studiach I stopnia filologii angielskiej (n1) jest tryb prowadzenia zajęć z wykorzystaniem metod i technik kształcenia na odległość: do 20 procent zajęć będzie miało formę elektroniczną. Dzięki temu uda się zredukować dni spotkań (sobót i niedziel) do 18-19 w semestrze, co będzie korzystniejsze dla osób spoza Torunia.

Więcej szczegółów: http://www.maius.umk.pl/ang/?pid=3&spid=6

Rekrutacja już trwa!

 

Dwuletnie niestacjonarne studia II stopnia filologii angielskiej (n2) mają w tym roku dwie nowe oferty dla studentów. Po pierwsze, jeszcze w trakcie procesu rekrutacji tegoroczni kandydaci będą mogli deklarować, z jakiej dziedziny chcieliby pisać pracę dyplomową, a ich preferencje wpłyną na kolejność uruchamiania specjalizacji. Do wyboru są:

  • edytorstwo tekstów anglojęzycznych, z seminariami Editorial and textual workshops i Introduction to stylistics and literary analysis na I roku;
  • językoznawstwo (Practical explorations in text and cognitive linguistics, Verbal and non-verbal communication);
  • literaturoznawstwo z kulturoznawstwem (Methods of studying culture, Introduction to media studies);
  • przekładoznawstwo (Introduction to audio-visual translation, Introduction to stylistics and literary analysis).

Po drugie, oprócz tradycyjnej pracy magisterskiej będzie można napisać pracę opartą na wykonaniu projektu w ramach wybranej specjalizacji - na związanego z tłumaczeniem lub edycją tekstu anglojęzycznego.

Więcej szczegółów: http://www.maius.umk.pl/ang/?pid=3&spid=4

Rekrutacja już trwa!

Ta strona wykorzystuje pliki cookies (pol.: ciasteczka)

Serwis wykorzystuje pliki cookies. Korzystając z tej strony wyrażasz zgodę na wykorzystanie przez nas plików cookies w celu zapewnienia
Ci wygody podczas przeglądana zawartości naszych serwisów. Dowiedz się więcej na temat polityki cookies »

Zamknij